Het zwarte rijstkorreltje tussen alle witte rijstkorreltjes

 

 

 

 

 

 

 

 

Er wordt gezegd dat als men een zwart rijstkorreltje in een pot witte rijstkorreltjes doet, de deksel dicht draait en deze schudt, de zwarte rijstkorrel uiteindelijk alle witte rijstkorreltjes zal raken, en zo kennen wij allemaal wel iemand die iemand kent..

Toeval blijkt dat de overgrootmoeder van de webredactrice familie is van de hier in de collectie aanwezige Aart van Dobbenburgh en opgevoed werd ten huize van de familie Drees.

Hier een foto van Wilhelmina van Dobbenburgh en Aart van Dobbenburgh en een brief van Drees* – onze Minister President ten tijde van 1948-1958 – aan haar familie naar aanleiding van het overlijden van Wilhelmina van Dobbenburgh in 1956.

*Drees genoot een populariteit die de partijpolitieke grenzen overschreed en kreeg de bijnaam Vadertje Drees. Hij was de initiator van diverse sociale wetten. Als minister van Sociale Zaken legde hij al in 1947 met de Noodwet Ouderdomsvoorziening de grondslag van sociale wetgevingen. Vandaar ook de uitdrukking: Hij trekt van Drees (waarmee wordt bedoeld dat iemand ouderdomspensioen ontvangt).

bron: wikipedia